Характеристики та правила монтажу скломагнієвих листів

Скломагнієвий лист (СМЛ) – порівняно новий матеріал, що має такі якості, як міцність і вологостійкість. Гладка поверхня листів дозволяє активно використовувати їх для обробки фасадів, монтажу перегородок, стін та облицювання стель. СМЛ можна згинати з максимальним радіусом кривизни 3 м, завдяки чому часто встановлюються на нерівні поверхні.

Причини популярності скломагнієвих листів при оздобленні фасадів

СМЛ – це універсальний будівельний матеріал, для виробництва якого використовується деревна стружка, скловолокно та солі магнію (хлорид та оксид), а також різні сполучні матеріали. Завдяки особливій технології виготовлення, скломагнієвий лист виходить на 40% легше за гіпсоволокнисті плити.

Скломагнієві листи повністю готові до обробки клеєм, фарбою або шпаклівкою. На них можна клеїти шпалери, встановлювати пластик, шпон, керамічну, дзеркальну та скляну плитку, ДСП, а також алюмінієво-композитні панелі.

СМЛ панелі – це екологічний та абсолютно безпечний для здоров'я матеріал, у складі якого немає азбесту та інших шкідливих речовин. Вони не токсичні навіть при нагріванні. Не менш важлива перевага матеріалу полягає у його підвищеній вологостійкості. Це дозволяє активно використовувати його для обробки фасадів у регіонах із підвищеною вологістю повітря.

Скломагнієві листи відрізняються високою звуко- та теплоізоляцією. Монтаж СМЛ на фасади багатоповерхівок дозволяє захистити внутрішні приміщення від шумового впливу, а також зберегти тепло у квартирах та офісах.

Причины популярности стекломагниевых листов

Отримати консультацію

+38 067-5000-711

Технічні характеристики, розміри та вартість матеріалу

Стекломагниевый лист для фасада

Не останню роль популярності СМЛ на будівельному ринку України відіграли значні характеристики матеріалу. Серед них варто виділити:

  • щільність – 0,94 г/см3;
  • межа міцності під час згинання – 28,4 МПа;
  • твердість лицьового шару – 52,7 МПа;
  • показники вогнетривкості – максимальне нагрівання до 1200 °C, при товщині 6 мм СМЛ утримує вогонь протягом 2 годин;
  • зміна форми вологого листа – трохи більше 0,34 %;
  • зменшення розмірів під впливом підвищених температур – трохи більше 1 %.

Скломагнієвий лист для фасаду не втрачає своїх властивостей і не набухає навіть при знаходженні у воді понад 100 діб. Морозостійкість матеріалу становить 50 циклів замерзання/відтавання. Але варто зауважити, що характеристики СМЛ можуть відрізнятися в залежності від виробника.

У продаж СМЛ лист поставляється з товщиною 3, 6, 8, 10 та 12 мм. Його стандартний розмір дорівнює 1220 х 2280 мм. Ціна СМЛ панелей в Україні коливається в межах 315–435 грн. за лист.

Особливості оздоблення СМЛ листами фасадів багатоповерхових будівель

Стекломагнезитовая плита

СМЛ плити стають незамінними, коли мова заходить про оздоблення фасадів будівель якісним та довговічним матеріалом. Вони широко використовують навіть для облицювання вентильованих фасадів висотних будівель.

Скломагнезитова плита користується популярністю завдяки своїм унікальним захисним властивостям. Вона має стійкість до безперервної дії прямих УФ-променів, снігу, граду, дощу, поривчастих вітрів. Ці та інші якості дозволяють використовувати СМЛ не тільки для обробки фасадів, але і для монтажу металочерепиці або м'якої покрівлі.

Скломагнезитові плити надзвичайно міцні. При цьому вони мають низьку питому вагу, що дозволяє доставляти досить велику їх кількість на верхні поверхи за допомогою будівельної люльки. Цей матеріал простий у монтажі, а його встановлення можна проводити протягом усього року.

Кріпити скломагнезитові панелі можна двома способами: каркасним та клейовим. Перший метод установки використовується у тих випадках, коли мова заходить про оздоблення фасадів. При цьому матеріал фіксується на каркас 1 або 2 шари.

На фінальних етапах монтажу матеріал кріпиться шурупами. Їхні капелюшки поглиблюються всередину панелі приблизно на 1 мм. Самі поглиблення мають бути оброблені ґрунтовкою. Після встановлення слід зробити закладення швів.

Фасад, для обробки якого використовувався скломагнієвий лист СМЛ, зовні практично не відрізняється від оштукатуреного. При цьому він набагато міцніший, а значить - довговічніший.

Монтаж СМЛ на фасади будівель може обійтися трохи дорожче за оздоблення іншими матеріалами. Однак за умовні 50 років багатоповерхівки, для облицювання яких використовувалася штукатурка або інші матеріали, будуть піддаватися вимушеному ремонту. На відміну від них скломагнієві плити збережуть свій початковий вигляд і властивості, не зажадавши від компанії, що обслуговує, додаткових витрат.

Отримати консультацію

+38 067-5000-711

Особливості доставки СМЛ плит на велику висоту

Скломагнієві листи – матеріал досить габаритний, тому краще використовувати для його підняття будівельні люльки. Сучасні фасадні платформи здатні працювати на висоті до 150 м, забезпечуючи при цьому максимальну безпеку будівельників та їхнього вантажу.

У зв'язку з досить великою шириною СМЛ плит під час підйому на висоту при сильному вітрі вони можуть «парусити». Будівельні люльки – це збалансоване обладнання, яке розраховане на роботу в поганих погодних умовах. Під час перевезення скломагнієвих листів підйомники не розхитуються, зберігаючи свою стійкість.

Отримати консультацію

+38 067-5000-711

Найкращі будівельні люльки – тільки у «СІМАКС Україна»

Кожен забудовник шукає способи убезпечити свою бригаду та будматеріали під час роботи на великій висоті. «СІМАКС Україна» – перевірений постачальник надійного обладнання, виробництва китайської корпорації «CMAX», пропонує купити та орендувати люльки для роботи на будівельних об'єктах по всій Україні.

Ми маємо найбільший склад будівельних люльок, в якому постійно знаходиться не менше 100 платформ. Кожна будівельна люлька повністю справна та проходить своєчасне техобслуговування на власній ремонтній базі нашої компанії.

Ми завжди готові проконсультувати замовника та допомогти йому у виборі будівельної люльки, виходячи з ваги вантажу та поверховості будівлі. Наша бригада готова виїхати на будівельний об'єкт клієнта для огляду, виконати монтаж та пробний запуск, а також навчити Вашу бригаду тонкощам роботи з підйомником.


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре

Популярні Статті

Як працює заклепочник

Як працює заклепочник

Заклепочник – простий та вкрай необхідний інструмент для надійного з'єднання матеріалів. Заклепочники бувають як ручні (механічні), так і електричні (електрозаклепочники). Кожен із видів заклепочник..

12.04.2019
7260
Комплектація будівельної люльки ZLP-630. Комплектація

Комплектація будівельної люльки ZLP-630. Комплектація

Фасадна будівельна люлька ZLP-630 складається з:підвісної платформи, консолей, противаг, електричного щітка управління, лебідок, уловлювачів, сталевих тросів та іншого. Нижче детально описується кожен..

19.11.2019
6072
Ролик для троса

Ролик для троса

Сфера будівництва в Україні розвивається досить інтенсивно, тому на вітчизняному ринку щорічно оновлюється асортимент спеціалізованого обладнання, інструменту та техніки. Найбільш затребуваними в да..

20.05.2018
4620
Як будували висотні будівлі наприкінці 19-го початку 20-го століття

Як будували висотні будівлі наприкінці 19-го початку 20-го століття

Якщо Ви вважаєте, що багатоквартирні будинки – це сучасне досягнення, то змушені Вас розчарувати. Перші багатоквартирні будинки з'явилися ще у Стародавньому Римі та називали їх (інсули). Вважається, щ..

18.12.2019
4457