Миття фасадів висотних будівель: особливості та технології

Регулярне миття фасадів багатоповерхових будівель набагато вигідніше, ніж його фарбування. Воно дозволяє заощадити на купівлі дорогих лакофарбових матеріалів і, що важливіше, уникнути нашарування різних фарб, відтінки яких іноді просто несумісні між собою.

Чим вигідне миття фасадів?

фасадный подъемник

Економічно миття зовнішніх поверхонь стін висотних будівель набагато дешевше, тому що у вартість процедури входять лише ціни на миючі засоби, послуги робітників, а також вартість спеціального обладнання – будівельної люльки, без якої миття фасаду проводитиметься набагато довше.

Залежно від подальших цілей та побажань компанії, підвісну платформу можна купити чи орендувати. У першому випадку організація отримує власний фасадний підйомник, який служитиме їй роками. Другий варіант підійде, якщо миття фасадів – не головний напрямок компанії. Оренда обладнання дозволяє заощадити. При цьому підприємство отримує у своє розпорядження будівельну люльку, що підвищує безпеку та комфорт бригади під час роботи на великій висоті.

Види забруднень фасадів багатоповерхових будівель

Очищення фасадів та висотне миття вікон проводиться при скупченні на поверхні бруду та інших речовин. Забруднення можenm бути 3 типів:

  • мінеральні – сіль, цементні розводи, іржа, патина;
  • органічні - сажа, пліснява, жир, мох;
  • забруднення газами та важкими металами – найбільш стійкі до впливу миючих засобів.

Миття фасаду на висоті проводиться із застосуванням спеціалізованих сумішей, які не тільки видаляють плями, а й захищають облицювання від впливу агресивного зовнішнього середовища. Деякі засоби покривають зовнішню поверхню стін тонкою плівкою, яка не дає фарбі або іншому оздоблювальному матеріалу вигоряти під сонячним промінням.

Особливості миття фасадів багатоквартирних будинків

Мойка фасадов высотных зданий

Щоб зробити ефективне очищення стін від старих забруднень, робітникам необхідна вода під натиском. Для цього потрібно підвести індивідуальний шланг, що підключається до водопровідного крана. За допомогою шланга виконується миття фасадів, а із застосуванням розпилювача – нанесення миючого засобу.

Будівельна люлька дозволяє розмістити поруч із бригадою необхідне людям обладнання. Виконання робіт на ній набагато зручніше та безпечніше, ніж миття фасадів альпіністами.

Миття зовнішніх поверхонь стін багатоповерхових будинків має свої особливості:

  • процедура проводиться не тільки при накопиченні великої кількості забруднень. Вона також є обов'язковою перед виконанням косметичного ремонту будинку;
  • миття фасадів будівель бажано проводити тільки після ретельного очищення поверхонь. Спочатку робітники позбавляються залишків цементу і герметиків, фарби, що відшарувалася, і сольових кристалів;
  • в більшості випадків миття вікон та фасадів будівель виконується із застосуванням безпечних слаболужних розчинів;
  • для видалення конкретних типів забруднень використовуються різні засоби для чищення;
  • під час миття вікон альпіністами набір миючих засобів сильно обмежується. Спорядження робітника складається з мотузок, страхувальних альпіністських обв'язок та іншого обладнання. Для безпеки людей вибираються ті засоби, які не пошкодять екіпірування. Під час роботи на будівельній люльці можна використовувати практично будь-які очисники;
  • чищення фасадів будівель також включає полірування металевих шпилів, флюгерів та літер спеціальними складами.

Найчастіше для миття стін багатоквартирних будинків використовуються професійні апарати марки Karcher. Вони створюють потужний водний струмінь, здатний збити з поверхні застарілі забруднення.

Які очисники використовуються для миття фасадів?

Для якісного миття багатоповерхових будинків задіяні новітні засоби. Усі вони поділяються на кілька типів:

  • кислотні – застосовуються для усунення висолів, гару, кіптяви, сажі та оксидів;
  • лужні – ефективні при ліквідації грязьових та олійних відкладень. Миття фасаду з використанням засобів цієї групи підвищує вологостійкість стін та захищає їх від нових забруднень протягом 12 років;
  • гідрофобізатори – найефективніші засоби. Компоненти їх складу перетворюються на полімери, надовго зберігаючи презентабельний вигляд висотного будинку. Антисептики, що містяться в них, не допускають появи моху і плісняви ​​на затінених і північних фасадах.

Гідрофобні засоби не закупорюють пори фасадів, дозволяючи їм «дихати». Ця властивість дає можливість значно знизити рівень вологості всередині житлових або офісних приміщень, а також у просторі між утеплювачем та оздоблювальним матеріалом.

Строительные люльки от «СИМАКС Украина» – надежные помощники клининговых компаний

Будівельні люльки - помічники клінінгових компаній

Будівельні люльки від «СІМАКС Україна» – надійні помічники клінінгових компаній Яким би привабливим не був фасад будівлі, згодом він втрачає свої естетичні якості. Погана погода, постійна дія сонячних променів, всюдисущі птахи – все це здатне помітно погіршити зовнішній вигляд багатоквартирного будинку. Миття фасадних вікон та зовнішньої поверхні стін дозволить повернути будівлі втрачену привабливість, а для того, щоб робота пройшла максимально швидко та була безпечною для бригади, використовуються будівельні люльки.

Компанія «СІМАКС Україна» пропонує найкращі фасадні підйомники, випущені на заводі всесвітньо відомого бренду CMAX. Пластини, що поставляються нами, відомі своєю надійністю і довговічністю. Будівельні люльки CMAX здатні працювати на висоті до 150 м, чим значно перевершують ринкові аналоги.

Компанія «СІМАКС Україна» надає допомогу у підборі платформ, їх доставці та складанні безпосередньо на об'єкті. За потреби наші фахівці проведуть інструктаж та навчать Вашу бригаду особливостям роботи з фасадним підйомником.

У нашому каталозі представлені найбільш якісні платформи, серед яких лідер ринку України – модель ZLP-630.


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре

Популярні Статті

Як працює заклепочник

Як працює заклепочник

Заклепочник – простий та вкрай необхідний інструмент для надійного з'єднання матеріалів. Заклепочники бувають як ручні (механічні), так і електричні (електрозаклепочники). Кожен із видів заклепочник..

12.04.2019
7266
Комплектація будівельної люльки ZLP-630. Комплектація

Комплектація будівельної люльки ZLP-630. Комплектація

Фасадна будівельна люлька ZLP-630 складається з:підвісної платформи, консолей, противаг, електричного щітка управління, лебідок, уловлювачів, сталевих тросів та іншого. Нижче детально описується кожен..

19.11.2019
6075
Ролик для троса

Ролик для троса

Сфера будівництва в Україні розвивається досить інтенсивно, тому на вітчизняному ринку щорічно оновлюється асортимент спеціалізованого обладнання, інструменту та техніки. Найбільш затребуваними в да..

20.05.2018
4621
Як будували висотні будівлі наприкінці 19-го початку 20-го століття

Як будували висотні будівлі наприкінці 19-го початку 20-го століття

Якщо Ви вважаєте, що багатоквартирні будинки – це сучасне досягнення, то змушені Вас розчарувати. Перші багатоквартирні будинки з'явилися ще у Стародавньому Римі та називали їх (інсули). Вважається, щ..

18.12.2019
4460