Як правильно доглядати за будівельною люлькою?

уход и обслуживание строительной люлькиБудівельна люлька ZLP-630 – одна з найпопулярніших підвісних підйомників на українському ринку. Її найчастіше купують або беруть в оренду. У цій статті ми підготували інформацію про те, як правильно доглядати за будівельною люлькою, ґрунтуючись на інструкції заводу-виробника. Хочемо звернути увагу, що правильний догляд є запорукою тривалого часу служби обладнання. Якщо Ви вчасно будете проводити заміну слабких вузлів і зношених деталей, то термін експлуатації обладнання може досягати 15 років. Крім цього, гарний стан обладнання є запорукою безпеки робітників.

  • Щодня, до початку робіт, оператор люльки має оглянути агрегат. При огляді необхідно перевірити натяг троса, переконатися в його цілісності, а також оглянути з'єднання між підвісною платформою та підйомником. Потім необхідно перевірити правильність роботи пункту управління після його ввімкнення, він не повинен видавати сторонніх звуків та вібрації. Перевірити роботу електромагнітного гальма.
  • Після робочої зміни щодня необхідно послабити натяг троса після опускання кошика на землю. Перевірити, щоб у запобіжному блокуванні не було сміття (залишків клею, оздоблювального матеріалу або цементного розчину). Для захисту люльки від опадів потрібно замикати пункт керування на ніч.
  • Регулярний ТО фасадної люльки варто проводити раз на 1-2 місяці. Ми рекомендуємо заздалегідь передбачити цей період та вписати його у графік робіт на об'єкті. Під час ТО кваліфікований співробітник зобов'язаний перевірити всю машину та замінити зношені деталі, слабкі та дефектні вузли, навіть якщо вони ще придатні до роботи, замінити мастило. Також варто переконатися у відсутності несправностей у шафі управління.
  • Щорічно потрібно проводити капітальний ремонт агрегату. Для цього варто викликати співробітників компанії Сімакс Україна. Навіть якщо ви купили люльку в іншій компанії, ми можемо виконати обслуговування обладнання для вашої компанії. У нас є власна ремонтна майстерня, а всі співробітники мають великий досвід усунення несправностей і можуть швидко і надовго відремонтувати будівельні люльки.
  • Зберігати будівельну люльку необхідно в сухому і добре провітрюваному приміщенні. У повітрі не повинно бути домішок корозійних газів.
  • Обслуговування люльки необхідно проводити не рідше ніж раз на рік, навіть якщо вона не була в експлуатації протягом цього періоду.
  • Особливу увагу варто приділити тросу будівельної люльки. Його вибракування регламентується специфікацією GB5972. Його не можна нарощувати чи сплітати з іншим таким самим тросом. Усі троси мають заводські маркування. Для будівельних підйомників використовується спеціальний гальванізований трос. Для моделі ZLP630 номінальна міцність складає 1960 МПа, а сила розриву 64 кН. Обслуговування троса не варто ігнорувати, щоб на ньому не утворювалася корозія та не накопичувався бруд.

Ми описали регламент обслуговування будівельної люльки, але якщо Ви вирішите співпрацювати з нашою компанією, всі роботи будуть виконувати наші співробітники. Ми самостійно будемо відстежувати, коли необхідно виконати ремонтні роботи та змінювати зношені деталі.

Вартість оренди будівельної люльки у нас одна з найнижчих, а сервіс на високому рівні. Якщо у Вас залишилися питання, зверніться до нашої цілодобової служби підтримки клієнтів.


Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст.
    Погано           Добре

Популярні Статті

Як працює заклепочник

Як працює заклепочник

Заклепочник – простий та вкрай необхідний інструмент для надійного з'єднання матеріалів. Заклепочники бувають як ручні (механічні), так і електричні (електрозаклепочники). Кожен із видів заклепочник..

12.04.2019
7265
Комплектація будівельної люльки ZLP-630. Комплектація

Комплектація будівельної люльки ZLP-630. Комплектація

Фасадна будівельна люлька ZLP-630 складається з:підвісної платформи, консолей, противаг, електричного щітка управління, лебідок, уловлювачів, сталевих тросів та іншого. Нижче детально описується кожен..

19.11.2019
6075
Ролик для троса

Ролик для троса

Сфера будівництва в Україні розвивається досить інтенсивно, тому на вітчизняному ринку щорічно оновлюється асортимент спеціалізованого обладнання, інструменту та техніки. Найбільш затребуваними в да..

20.05.2018
4621
Як будували висотні будівлі наприкінці 19-го початку 20-го століття

Як будували висотні будівлі наприкінці 19-го початку 20-го століття

Якщо Ви вважаєте, що багатоквартирні будинки – це сучасне досягнення, то змушені Вас розчарувати. Перші багатоквартирні будинки з'явилися ще у Стародавньому Римі та називали їх (інсули). Вважається, щ..

18.12.2019
4459